Honungsprover har skickats till Sverige

Förbundet har fått en unik chans att skicka honungsprover till Sverige för undersökning alldeles gratis. Man kommer att undersöka honungens grundegenskaper och flyktiga aromämnen. Alla biodlare vars prover är skickade får analysresultat på sin egen honung. Proverna undersöks i Viktoria Bassani och Matias Lundgrens honungslaboratorium, som idag finansieras med pengar från EIP.

Proverna kommer från honungstävlingen under skördeseminariet och som har gett sitt lov att proverna får skickas till Sverige. Även enskilda biodlare kan nu skicka in sina honungsprov. Anneli Salonen koordinerar insamlingen och det är till henne man skall skicka in sina prov. Provet består av ca. 100 g av året honung. Honungen skall packas i en ren luktfri glasburk eller i en förslutningsbar plastpåse, som ännu sätts in i en annan platspåse. På provförpackningen skriver man sitt namn och kontaktuppgifter, e-post adress samt platsen där bina har samlat in nektarn. Du kan ensam skicka in ditt prov eller så kan du tillsammans med en annan biodlare skicka in era prov i samma paket.

Man kan skicka in proverna via Matkahuolto eller posten. Adressen är: Anneli Salonen, Tsiikontie 11 b, 82760 Hoilola. Skriv på paketet Annelis telefonnummer och e-post adress (050 470 6411, anneli.salonen@hunaja.net). OBS! närmaste post är Tuupovaaran K-market Tuohitorvi. Välj inte andra alternativ!

Terveisin

Anneli Salonen

Tutkimusasiantuntija

Suomen mehiläishoitajain liitto ry

Ullanlinnankatu 1 A 3 
00130 Helsinki

+358 50 470 6411
anneli.salonen@hunaja.net
www.hunaja.net